[Projectleiding] Opties badge funding

Tom Clement (Halcyon) tom at mch2022.org
Sun Nov 28 12:18:22 CET 2021


Hi all,

Zoals woensdag besproken zet ik hier op een rijtje wat we kunnen doen met funding van het badge project. Laten we er op Signal over stemmen.

Optie 1:

We doen vanuit de PL niets. Het badge team kan in Q1 ’22 geen componenten kopen, en stelt die inkoop uit naar eind Q2. Door de wereldwijde productieproblemen kan dit betekenen dat de badge (aanzienlijk) minder functionaliteit heeft (bijvoorbeeld geen scherm), of zelfs helemaal niet gebouwd kan worden. De scope van de badge wordt dan dus flexibel, en we moeten er rekening mee houden dat er helemaal geen badge komt.

Als het evenement niet door kan gaan, is er ook geen badge.

Optie 2:

De badge wordt apart afgerekend in de shop, naast een ticket. De prijs zal ongeveer €20 zijn. Er worden in Q1 ‘22 onderdelen gekocht voor het aantal badges dat via de shop is verkocht, plus een extra marge om bijvoorbeeld uit te delen aan hackerspaces en pers. Wie in December geen badge gekocht heeft in de shop, krijgt er geen. Als we voor deze optie gaan, hebben we geld in Q1 om componenten te kopen, en is er minder e-waste omdat alleen zij die een badge willen er een krijgen.

Als het evenement niet door kan gaan, is er wel een badge. We kunnen ze dan opsturen per post. De kosten daarvan (~€5) moeten dan apart worden afgerekend, of voorheen al in de prijs in de shop zitten (die dan dus ~€25 wordt).

Optie 3:

De badge zit verwerkt in de ticketprijs. Iedereen die een ticket koopt, krijgt een badge. Als het evenement niet door kan gaan, wordt de ticket minus de kosten van de badge gerefund. Er is dan dus wel een badge. Net als in optie 2 moet voor de verzending worden afgerekend, of moet dit al in de prijs zitten. Deze optie betekent dat iedereen een gratis badge krijgt, maar ook dat wanneer je geen badge wilt, nog steeds geen volledige refund gegeven wordt.

Optie 4:

Gelijk aan optie 3, maar dan kan ieder aangeven of ze een badge willen. Als het evenement doorgaat krijgen alleen degenen die een badge hebben aangevinkt een badge. Bij annulering krijgen degenen die de badge hebben aangevinkt een gedeeltelijke refund en een badge. Anderen krijgen een volledige refund en geen badge.

Met vriendelijke groet,

Tom Clement (Halcyon)
Team Projectleiding MCH2022
tom at mch2022.org <mailto:tom at mch2022.org> | www.mch2022.org <https://www.mch2022.org/>







-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.ifcat.org/pipermail/projectleiding/attachments/20211128/aea4c29f/attachment.html>


More information about the Projectleiding mailing list